latinica  ћирилица
25/05/2016 |  16:24 ⇒ 17:21 | Аутор: РТРС

Угљевик: Добар примјер рјешавања проблема демобилисаних бораца (ВИДЕО)

Предузеће Борачке организације Републике Српске "Препород" из Угљевика, које запошљава 51 радника из борачке категорије, наставиће ангажман у РиТЕ Угљевик и у наредном периоду, саопштено је након састанка представника БОРС-а руководства РиТЕ Угљевик.
Општина Угљевик - Фото: СРНА
Општина УгљевикФото: СРНА

РиТЕ Угљевик наставља са досадашњом праксом помоћи демобилисаним борцима, породицама погинулих бораца и РВИ како пословним ангажовањем поменутог предузећа "Препород" тако и директним запошљавањима, материјалном помоћи у рјешавању егзистенцијалних проблема, збрињавањем породица погинулих радника предузећа и бројним другим начинима.

РиТЕ Угљевик је риједак примјер добре сарадње са борачком организацијом чије је предузеће "Препород" које запошљава РВИ и демобилисане борце ангажовано на пословима у руднику и термоелектрани.

Чланови породица 47 радника погинулих у отаџбинском рату запослени су у РиТЕ, рјешавано је њихово стамбено збрињавање, стипендирана дјеца погинулих бораца и ова пракса биће настављена.

- У Угљевику је 174 демобилисана борца без запослења. Од руководства РиТЕ тражимо да се код будућег запошљавања води рачуна о томе и да породице погинулих бораца буду приоритет, истакли су представници Борачке организације Угљевик.

Договорено је и да се ријеши питање запошљавања демобилисаног борца Синише Рикића из Угљевик Села који има 11 чланова породице у којој нико није запослен.