latinica  ћирилица
25/05/2016 |  14:42 ⇒ 14:43 | Аутор: РТРС

Дачић: Разумио сам Вучићеву поруку

Предсједник СПС-а Ивица Дачић изјавио је да је разумио јучерашњу поруку премијера Србије и да је сагласан с тим да је Србији потребна борбена влада.
Ивица Дачић - Фото: ТАНЈУГ
Ивица ДачићФото: ТАНЈУГ

Дачић је, одговарајући на питања новинара у Влади Србије, рекао и да ће представници коалиције СПС-ЈС прихватити премијеров позив на разговоре о формирању нове владе и поновио да је за будућност Србије, према његовом мишљењу, најбоља политичка опција да се сарадња тих странака и СНС-а настави.

Лидер СПС-а је додао и да је важно да се сарадња базира, не на томе ко шта нуди и ко шта тражи, већ око сагласности у вези са десет тачака будућег рада нове владе.

Уколико смо сагласни са тим, и премијер са профилом наше коалиције, мислим да ту нема дилеме, рекао је Дачић и поручио да је за Србију важно да у наредне четири године иде крупним корацима напред како би надокнадила све што је пропустила претходних година.

Дачић се и нашалио, рекавши да би, за разлику од премијера, њему више одговарало када би састанци са странкама били од поноћи до пет ујутру, а не када би почињали у пет ујутру.