latinica  ћирилица
25/05/2016 |  13:48 | Аутор: СРНА

Ракуљ: Трезорска исплата осигурала редовност пензија

Предсједник Удружења пензионера Републике Српске Раде Ракуљ изјавио је данас да је трезорска исплата осигурала редовност пензија.
Раде Ракуљ - Фото: СРНА
Раде РакуљФото: СРНА

Он је навео да је од почетка године, односно од исплате пензија из Трезора, повољније стање по питању исплата примања, које су сада осигуране.

Ракуљ је данас у Новом Граду рекао да пензионери и даље не могу бити задовољни стандардом, али да је то резултат општег стања.

"Наша примања су законски регулисана, као и у окружењу у дијелу који се односи на учешће у просјечној плати, међути проблем је што плате нису расле, већ чак и умањиване, проблем је и однос запослених и пензионера који је скоро изједначен, па је једини излаз у побољшању стања у реалном сектору", додао је Ракуљ.

Он каже да је Удружење пензионера Републике Српске заједно са Савезом удружења Федерације БиХ упутило протесно писмо Савјету министара БиХ због чињенице да није усвојен правилник о цијенама лијекова.

"Савјет министара не усваја правилник већ повлађује разним лобистима, а због тога трпе сви који лијекове плаћају по цијени три пута већој него у окружењу, а посебно је угрожена пензионерска популација", каже Ракуљ.

Он је данас у Новом Граду присуствовао изборној скупштини општинског Удружења пензионера.