latinica  ћирилица
25/05/2016 |  13:17 ⇒ 13:18 | Аутор: ТАНЈУГ

Џајић: Рат у СФРЈ спријечио Звездину владавину Европом

Најбољи српски фудбалер у 20. вијеку Драган Џајић изјавио је да је рат у некадашњој СФРЈ спречио Црвену звезду да дуго влада европским клупским фудбалом.
Драган Џајић - Фото: sportskacentrala.com
Драган ЏајићФото: sportskacentrala.com

Џајић је у разговору за АФП, поводом 25 година од Звездине титуле шампиона Европе у Барију и побједе против Олимпика из Марсеља истакао да је план који је направљен подразумијевао дугу владавину.

"Титула из Барија требало је да буде само почетак. Дуго смо стварали шампионски тим, имали смо јасан план, рецимо већ договорен трансфер Давора Шукера. И онда се све срушило за један дан. Ниједна компанија није изгубила због рата колико Звезда", присјетио се Џајић, тадашњи спортски директор црвено-бијелих.

Према његовим ријечима, у Звезди се никада није гледала националност играча, него само квалитет, а АФП подсјећа да је шампионски трофеј у Барију донио Македонац Дарко Панчев и да су играли Хрват Роберт Просинечки, Црногорац Дејан Савићевић, Рефик Шабанаџовић из БиХ, Срби капитен Стеван Стојановић, Синиша Михајловић, Владимир Југовић, Драгиша Бинић...