latinica  ћирилица
19/05/2016 |  18:28 ⇒ 18:35 | Аутор: Vijesti

Федерер одустао од Ролан Гароса

Три дана прије почетка Ролан Гароса, Роџер Федерер се повукао са француског гренд слема.
Роџер Федерер - Фото: Beta/AP
Роџер ФедерерФото: Beta/AP

"Жао ми је што објављујем да сам донио одлуку да не играм на Отвореном првенству Француске" - написао је Федекс на свом Фејсбук профилу, додајући да још није 100 одсто спреман и да не жели да беспотребно ризикује.

"Одлука није била лака, али сам је донио како бих могао да играм у наставку сезоне и како бих продужио своју каријеру. Остајем мотивисан и узбуђен, као увијек и мој план је да достигнем максимални ниво физичке спреме прије повратка на АТП тур и почетка сезоне на трави."

То значи да ће један изузетан низ бити прекинут - Федерер је везао 65 учешћа на гренд слем турнирима.

Посљедњи пут пропустио је једно од четири највећа такмичења у августу 1999. када није успио да прође квалификације за УС Опен - у другом колу, побиједио га је сународник Иво Хеубергер...

Отада, освојио је рекордних 17 титула на гренд слемовима, посљедњу на Вимблдону 2012. године, и играо у још десет финала.

Трофеј на Ролан Гаросу подигао је само једном - 2009. у финалу је савладао Швеђанина Робина Содерлинга. Поред тога, четири пута је поражен од Рафе Надала у завршном мечу турнира на париској шљаци...

"Жао ми је због мојих навијача у Паризу. Нестрпљиво очекујем повратак на Ролан Гарос 2017. године" - завршио је Федерер своје обраћање на Фејсбуку.

Швајцарски тенисер ове сезоне, као никада раније, муку мучи са повредама - због операције десног кољена отказао је учешће на Мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију.

Вратио се на терен средином априла у Монте Карлу, стигавши до четвртфинала.

Потом је повриједио леђа на тренингу уочи Мастерса у Мадриду, који је морао да пропусти. Недавно, у Риму, побиједио је њемачку наду Александера Зверева у другој рунди, да би га у наредном колу елиминисао Аустријанац Доминик Тим...