latinica  ћирилица
06/05/2016 |  08:41 ⇒ 14:30 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђурић: Неприхватљиво прекрајање договореног

За Србију је крајње неприхватљиво једнострано мијењање споразума Београда и Приштине, рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић коментаришући изјаву високе представнице ЕУ Федерике Могерини о Заједници српских општина.
Марко Ђурић - Фото: B92
Марко ЂурићФото: B92

"Нико неће прекрајати оно шмо смо договорили 25. августа", рекао је Ђурић за ТВ Пинк.

Могерини је претходно у Приштини рекла да Заједница српских општина неће бити паралелна структура власти и да "не доводи у питање територијални интегритет Косова".

"Веома поштујемо Вашу улогу, али нећемо прихватити да Ви или неко други прекраја оно што је недвосмислено договорено у Бриселу", рекао је Ђурић додајући да се то посебно односи на договоре постигнуте 25. августа прошле године, по којима је предвиђено да Статут ЗСО буде формиран за четири мјесеца.

Ђурић је додао да је то порука и међународној заједници и Могеринијевој која је посредник у дијалогу Београда и Приштине.

"Србија не одустаје од формирања ЗСО на начин на који је то договорено. Нећемо дозволити да се прекраја оно што је мукотрпним дијалогом договорено", казао је Ђурић и додао да Београд не интересује шта је покрајински суд у Приштини одлучио када је на приједлог опозиције оцјењивао одлуку о формирању ЗСО.