latinica  ћирилица
30/04/2016 |  20:46 ⇒ 21:13 | Аутор: Независне

Борац побиједио Славију са 2:1

Фудбалери бањалучког Борца побиједили су вечерас Славију из Источног Сарајева резултатом 2:1 у 27. колу БХТ Премијер лиге.
Борац - Славија - Фото: РТРС
Борац - СлавијаФото: РТРС

Голове за Борац дали су Угљеша Радиновић и Лазар Маријановић, а Зоран Марушић затресао је мрежу Борца.

Велико изненађење у овом колу приредили су фудбалери Дрине из Зворника који су у Тузли са 2:0 савладали Слободу, екипу која се бори за титуле првака у лиги и Купу БиХ. Дрина је уписала побједу која јој не игра никакву улогу пошто је поразом од екипе Младост Добој-Какањ, у претходном колу, испала из првенства. Слобода је уписала чак трећи пораз у посљедње четири утакмице на Тушњу у Премијер лиги. осим тога, ни у једној од те три утакмице нису постигли гол.

Домаћи тим је имао иницијативу у првом полувремену и био је опаснији, али мреже су мировале. Онда је на отварању другог дијела Дрина повела преко Кузмановића. Иако се играло друго полувријеме, било је тешко за очекивати да ће Слобода изгубити овај меч, али је услиједио нови шок у 69. минуту када је Стефановић погодио за 2:0. Овим поразом Слобода је направила велики корак назад у борби за титулу првака БиХ.

Фудбалери Сарајева побиједили су Вележ са 3:0 и домогли се трећег мјеста. а сви голови постигнути су у првом полувремену. Мрежу је начео Харба већ у петој минути након убачаја из корнера. Напади су настављени, а вођству је удуплао Окић, који није прославио гол, будући да је погодио против свог бившег клуба. Коначан резултат меча поставио је капитен Сарајева Харис Дуљевић сјајним ударцем у 41. минуту.

Фудбалери Травника су били под императивом побједе на гостовању код Младости, али је меч завршио тријумфом домаћих, чиме су своје шансе за опстанак свели на минимум. Младост се са друге стране поравнала са Челиком, те сада обје екипе имају по 39 бодова. Радник из Бијељине је прекинуо низ од три лигашка пораза са 2:0 тријумфом против зворничке Дрине. Погађали су Бешировић и Обрадовић, обојица у другом полувремену.

Олимпик је на свом стадиону Отока побиједио екипу Широког Бријега са 2:1 (1:1). Три кола прије краја првенства Олимпик је изборио важну побједу у борби за опстанак у елитном друштву, док су Широкобријежани умањили своје шансе за пласман за позиције на врху табеле које воде наступу у европским куповима. Широки је повео у 36. минути поготком Кожуља из слободног ударца. Резултат је у 43. минути поравнао Зољ, који је главом погодио мрежу Солде, а побједу домаћој екипи осигурао је Хебибовић у 89. минуту.