latinica  ћирилица
30/04/2016 |  19:29 ⇒ 21:15 | Аутор: РТРС

Приједор град будућности - оцијенио ФДИ магазин (ВИДЕО)

Уочи Празника рада, вриједи подсјетити на средине у којима би могло бити и највише посла за раднике.
Приједор - Фото: РТРС
ПриједорФото: РТРС

Европски стручњаци су Приједор прогласили за четврти град будућности, а пети по трошковној ефикасности. То је оцјена ФДИ магазина, специјализованог издања престижног часописа Фајнаншел тајмс за промоцију страних улагања.

Граду Приједору признања су додијељена у оквиру конкурса "Европски градови и региони будућности", у јакој конкуренцији више стотина европских градова, региона и компанија.

Угледни Фајнаншел тајмс Приједор је сврстао у првих 10 у категорији најбољих европских инвестиционих локација, према трошковној ефикасности и стратегији привлачења инвеститора.

Грађани су сагласни да је то велика прилика за Приједор и потв

рда да се у граду добро ради, да се проводе активности које су у интересу и грађана и средине. Истовремено, надају се да ће инострани улагачи препознати одлуку овог реномираног часописа и доћи да послују у Приједор.

Значајна признања потврда су вишегодишњих напора. То говори и високо пето мјесто за трошковну ефикасност и четврто у категорији градова будућности. Тако се град на Сани нашао у друштву метропола попут Барселоне, Лондона, Стокхолма, Даблина, Будимпеште, Беча. У Градској управи кажу да су признања позивница и гаранција за инвеститоре.

- Ово је признање нама на томе што смо урадили, али оно има већи значај тиме што ће се сада инвеститори, како страни, тако и домаћи, моћи увјерити да је једна независна кућа дала такво признање Приједору - истакао је градоначелник Марко Павић.)
Прије три године Приједору је уручен и "Међународни печат" за локалну заједницу са позитивним пословним окружењем у Југоистичној Европи.