latinica  ћирилица
30/04/2016 |  09:32 | Аутор: СРНА

Грујичић: Радом демантовати све ружне квалификације на рачун Срба

Заједнички кандидат српских странака за начелника Сребренице Младен Грујичић рекао је да ће, уколико побиједи на локалним изборима, радом демантовати све ружне кваалификације на рачун Срба који већ 17 година трпе посљедице дискриминаторског односа представника локалне бошњачке власти.
Младен Грујичић - Фото: Screenshot
Младен ГрујичићФото: Screenshot

Грујичић је истакао да је веома значајно за српски народ да у Сребреници за начелника општине буде изабран Србин, послије 17 година апсолутне бошњачке власти, јер су све те године Срби представљани као они који не поштују друге, који нису способни да воде општину, који би протјерали Бошњаке, порушили Меморијални центар у Поточарима и угрожавали Бошњаке.

"Такве погрешне квалификације је, нажалост, прихватала и међународна заједница, која је омогућила да 17 година мањима влада већином", рекао је Грујичић за "Глас Српске".

Он је нагласио да први корак у Сребреници мора бити уклањање дискриминаторске политике, а затим успостављање боље сарадње са Владом Републике Српске и другим нивоима власти у БиХ.

"Сребреницу морамо деполитизовати и више радити на заједништву и суживоту, уз уважавање различитости и културног насљеђа. Природна богатства Сребренице треба искористити да би максималну корист имали људи који овдје живе. Донаторска средства морају се транспарентније распоређивати и равномјерно улагати у сва подручја, што до сада није био случај", поручио је Грујичић.

Он је указао да су због дискриминаторског односа и самовоље актуелног начелника Сребренице Ћамила Дураковића данас опустошена српска села јер у њима још нису створени услови за повратак, а малобројни Срби су ускључени у пројекте који су финансирани посредством општине.

Грујичић је рекао да је очигледно да се Дураковић уплашио јединог српског кандидата јер већ покушава да га дискредитује на најперфидније начине, и додао да је жалосно што искусан и квалитетан политичар, каквим се представља Дураковић, константно злоупотребљава сребреничке жртве зарад своје афирмације.

"Поносан сам што сам Србин и спреман сам да штитим српске националне интересе, али не на начин како то моји политички противници и њихове продужене руке покушавају да представе", поручио је Грујичић.