latinica  ћирилица
29/04/2016 |  11:48 ⇒ 14:14 | Аутор: СРНА

Калифорнија: Сукоби на Трамповом предизборном скупу (ВИДЕО)

Група од двадесетак демонстраната ухапшена је током протеста испред хале у којој се одржавао предизборни скуп потенцијалног кандидата Републиканске странке за предсједника САД Доналда Трампа у Коста Меси у јужној Калифорнији.

Демонстранти су разбили прозор патролног полицијског возила, те марширали у знак протеста и блокирали саобраћај када је полиција у пуној опреми покушала да растјера окупљене у Коста Меси у Калифорнији, јавили су локални медији.

Канцеларија локалног шерифа објавила је на "Твитеру" да је двадесетка људи том приликом ухапшено, али нису пријављене веће повреде.

Трамп је посјетио Коста Месу, град у коме живи више од 100.000 људи, од којих је трећина шпанског или латино-америчког поријекла, у нади да ће придобити подршку у Калифорнији, гдје гласачи излазе на биралишта 7. јуна.

Коверта са сумњивим прахом у Трамповим канцеларијама

Коверта са бијелим прахом послата је у канцеларије у Њујорку потенцијалног кандидата америчке Републиканске странке за предсједничке изборе у САД Доналда Трампа.

Коверат је изазвао панику у канцеларијама, али је касније утврђено да је безопасан.

Пет службеника и полицајац смјештени су у изолацију ради сумњивог праха. Провјером је утврђено да је прах безопасан.

Слични инциденти дешавали су се и раније. Током протеклог мјесеца, на адресу Трамповог сина Ерика стигла је коверта са прахом и поруком да, уколико његов отац не одустане од кандидатуре, наредно писмо неће бити лажно.

Током истог мјесеца, писмо пријетеће садржине послато је и Трамповој сестри Меријен, која је судија у Окружном апелационом суду у Пенсилванији.

Трамп се нашао на удару критика појединих политичких неистомишљеника и гласача због коментара о женама, избјеглицама и имигрантима.