latinica  ћирилица
29/04/2016 |  10:56 ⇒ 13:43 | Аутор: СРНА

Бх. званичници честитали Васкрс

Хрватски члан Предсједништва БиХ Драган Човић упутио је данас честитке поводом Васкрса свим православним вјерницима у БиХ, Његовој светости патријарху српском Иринеју и православном свештенству.
Васкрс - Фото: СРНА
ВаскрсФото: СРНА

"Желим да у миру, заједништву и благостању проведете пресвете празничне тренутке, благословљени у радосном слављу које пружа породично и пријатељско окружење. Нека вам Христово васкрснуће донесе срећу, љубав и благостање", истиче се у честитки.

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић упутио је честитку поводом Васкрса Његовом преосвештенству епископу захумско-херцеговачком и приморском Григорију и свим православним вјерницима у БиХ.

"У име Савјета министара и у своје лично име свим вјерницима православне вјероисповијести у БиХ желим да Васкрс проведу у миру, здрављу и благостању, у кругу породице и пријатеља", наводи Звиздић у честитки.

Он је позвао вјернике да у свјетлу Васкрса његују дух толеранције и помирења и да заједништвом граде друштво засновано на владавини права и поштовању различитости које красе БиХ.

"Нека вам је срећан Васкрс", поручио је Звиздић.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић честитао је Васкрс свим грађанима православне вјероисповијести у БиХ.

"Васкрс нам враћа наду у боље сутра, чему морамо бити истински посвећени, борећи се за опште добро, равноправност сваког човјека", наводи се у честитки.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић упутио је васкршњу честитку Његовом преосвештенству епископу захумско-херцеговачком и приморском Григорију.

"Вама, православном свештенству и свим православцима у БиХ желим да највећи хришћански празник Васкрс проведете у здрављу, породичној радости и духовној испуњености", наведено је у честитки.