latinica  ћирилица
29/04/2016 |  09:14 | Аутор: СРНА

Мокри коловози и смањена видљивост

У већем дијелу Републике Српске саобраћај се одвија по мокрим и клизавим коловозима, а у котлинама и дуж ријечних токова магла смањује видљивост, упозоравају из Ауто-мото савеза Српске.
Киша - Фото: РТРС
КишаФото: РТРС

У току је изградња острва на ријеци Врбас, у мјесту Ребровац, због чега ће бити измијењен режим саобраћања, а радови ће трајати до 16. октобра.

Због санације коловоза на магистралном путу М-19, дионица Каракај два-Дрињача, и регионалном путу Р-455, дионица Шековићи-Доње Цапарде, саобраћа се једном траком, уз застоје од 10 до 15 минута.

На магистралном путу М-4, дионица Челинац-Котор Варош, због реконструкције и санације водоводне мреже и проширења канализационе мреже и на дионици Котор Варош-Ободник, од 12. априла до 1. септембра измијењен је режим саобраћања.

Због истог пројекта, од 13. априла до 30. јула, биће измијењен режим саобраћања и на регионалном путу Р-413, на дионици Котор Варош-Митровићи.

На магистралном путу Нови Град-Приједор, дионица Драготиња-Приједор, због изградње пружног прелаза доћи ће до измјене режима саобраћања.

На магистралном путу М16, дионица Нова Топла-Клашнице један, до 1. септембра биће измијењен режим саобраћања ради изградње вијадукта преко наведеног магистралног пута, при чему ће бити саобраћано у оба смјера.

Према допунском Рјешењу, биће забрањено укључивање, односно искључивање са ауто-пута Бањалука-Градишка на петљи Маховљани.

Због укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој, до краја године, у времену од 7.00 до 19.00 часова, сваким даном, осим недјеље, биће измијењен режим саобраћања на магистралном путу М-16.1, дионица Клашнице-1 Прњавор /Насеобина Лишња/.

На истом путном правцу, на локалитету Пураћи, због изградње коловозне конструкције вијадукта Пураћи, измијењен је режим саобраћања, а предвиђено је да радови трају до 30. јуна.

На магистралном путу Вукосавље-ентитетска граница /Каруше/, дионица Јоховац-Руданка у мјесту Јоховац, у току је измјена режима саобраћања због изградње прикључака магистралног пута на будући ауто-пут, а радови би требало да трају до 31. августа.

У току је изградња обилазнице око Брчког на магистралном путу Брчко-Бијељина, због чега је измијењен режим саобраћања у насељу Гредице.

На дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице, због радова је измијењен режим саобраћања, а предвиђено је да трају до 26. јуна.

У току је деминирање терена на магистралном путу Бродско Поље-ентитетска граница /Брусница/, па ће радним данима од 8.00 до 16.00 часова саобраћај бити обустављан у трајању од 30 минута, а потом ће возила бити пропуштана 15 минута.

На регионалном путу Подновље-Дервента, у мјесту Глоговица, у току је деминирање трена, сваког радног дана од 8.00 до 16.00 часова.

Због деминирања терена на регионалном путу Р-452, дионица Зелени Јадар-Милићи, у мјесту Зелени Јадар, у току су повремене обуставе саобраћаја од 8.00 до 16.00 часова, сваким радним даном осим викендом и празницима.

Због побољшања одвода падавински вода, измијењен је режим саобраћања на регионалном путу Р-459, дионица Стари Угљевик-Главичице.

На регионалном путу Невесиње-Берковићи у току је реконструкција и модернизација дионице пута, због чега се саобраћа наизмјенично, једном траком.

На регионалном путу Горња Вијака једна-Горња Вијака два саобраћај ће привремено бити преусмјерен на новоизграђену саобраћајницу због изградње вијадукта на ауто-путу Бањалука-Добој.

Због рехабилитације коловоза на регионалном путу Р-474, дионица Горња Вијака два-Разбој, измијењен је режима саобраћаја.

На регионалном путу Р-476, дионица Укрина-Вијака, због санације коловоза саобраћа се повремено једном траком, као и на путу Карановац-Митровићи, на мјесту клизишта.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/, забрањено је саобраћање за сва возила тежа од 16 тона.

На регионалном путу Р-474, дионица Вијака два-Разбој, преко моста у мјесту Драгаловци, на снази је забрана саобраћања за теретна возила тежа од пет тона и виша од три и по метра.

На регионалном путу Р-454, дионица Братунац три-Дрињача, и даље је на снази забрана проласка за теретна возила која су тежа од три и по тоне и аутобусе класе "М3", док се забрана не односи аутобусе превозника "Дринатранс".

У већем дијелу Федерације БиХ, коловоз је влажан или мокар, те је повећана опасност од одрона, а на дионицама у вишим предјелима видљивост је смањена због магле или ниске облачности.

Неки од путева на којима је у току извођење радова су ауто-пут А-1, дионице Влаково-Бутиле и Високо-Подлугови, те магистрални путеви Босанско Грахово-Ливно, Чапљина-Дољани и Кључ-Сански Мост.

На магистралном путу М-5 /Сарајево транзит/ и даље је на снази обустава саобраћања за теретна возила тежа од три и по тоне и аутобусе.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.