latinica  ћирилица
28/04/2016 |  22:27 | Аутор: ТАНЈУГ

Радоњић: Остварили смо зацртани циљ

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић након побједе над Мега Лексом (95:88) рекао је да да је његова екипа остварила зацртани циљ и истакао да се нада да повреда Немање Дангубића није озбиљније природе.
Дејан Радоњић (Фото: cdm.me) -
Дејан Радоњић (Фото: cdm.me)

"Рекао сам да очекујем тешку утакмицу. Успјели смо да ипак вечерас будемо бољи од Меге, одлична су екипа и окрећемо се наредном мечу. Надам се да повреда Дангубића није озбиљније природе и да ћемо моћи да рачунамо на њега у наставку серије. Али, и ако не буде играо исте су нам амбиције и жеље“, рекао је Радоњић на конференцији за медије.

Он је додао да екипа у другом емчу мора да поправи одбрану.

"Велики број поена које смо примили указује на то да желимо да у другом мечу играмо знатно бољу одбрану“.

Кошаркаш Црвене звезде Марко Гудурић истакао је да је његов тим утакмицу преломио бољом игром у другом полувремену.

“Знали смо да ће бити тешко. Млада екипа Меге игра веома агресивно, али одрадили смо добар посао у другом полувремену. Притисли смо их и заслужено побиједили. Наравно то ништа не мора да значи и окрећемо се другој утакмици“.

Тренер Мега Лекса Дејан Милојевић честитао је црвено-бијелима на побједи и нагласио да су лоша одбрана и скраћена ротација пресудили.

“Честитке Звезди на заслуженој побједи. Нисмо играли довољно добро да бисмо побиједили Звезду. Играчи су се штедели а то није начин да се побиједи Звезда. Ко год да је на терену мора да пружи максимум. Морамо да анализирамо грешке и да пробамо да се у Митровицу вратимо са 1:1“, рекао је Милојевић и нагласио да напад не доноси побједу већ одбрана.

“Два- три шута су пресудила које је Звезда убацила, али нисам задовољан данашњом утакмицом. Нисмо дошли да изгубимо 27 или седам разлике, јер разлика није битна, пораз је пораз. Не волим да ми игра зависи од напада, већ од одбране. Враћали смо се кроз добар напад, али нисмо одговорили у одбрани. Покушаћемо да не поновимо овакву игру у одбрани у другој утакмици“, рекао је Милојевић и додао да не вјерује да ће Луваву бити спреман за другу утакмицу.

Кошаркаш Меге Никола Ивановић рекао је да његов тим није успио да пронађе праву игру у одбрани и да је Звезда заслужено славила у првом мечу финалне серије АБА лиге.

“Прва утакмице финалне серије доста специфична за нас, након дуже паузе. Нисмо одиграли у одбрани како смо играли током читаве сезоне. Звезда је то добро искористила и заслужено славила. Међутим ово је плеј-оф и нема времена за туговање, вечерас анализа и спремање за наредну утакмицу", поручио је Ивановић.