latinica  ћирилица
28/04/2016 |  19:11 | Аутор: СРНА

ДНС: Семинар о учешћу младих у политичким порцесима

Организација младих Демократског народног савеза Републике Српске организовала је на Палама едукативни семинар о улози и учешћу младих у политичким процесима локалних самоуправа и партиципацији младих у локалним изборним процесима.

Предсједник Организације младих ДНС-а Момчило Жугић рекао је новинарима да ова странка посвећује велику пажњу афирмацији активизма младих чланова на плану креирања локалних политика с циљем стварања услова за бољи живот свих грађана Српске.

"Млади ДНС-а веома су вољни и заинтересовани за учешће у политичким процесима који воде ка даљој демократизацији односа у Српској. Истовремено, спремни су и отворени за дијалог са младим колегама из партнерских политичких опција, све у интересу просперитета Српске", поручио је Жугић.

Предсједник Организације младих ДНС-а Пале Марко Кубатлија поновио је да је циљ вечерашњег скупа припрема најмлађег чланства ове странке за предстојеће локалне изборе.

Он је нагласио да су млади ДНС-а организовали данас на Палама неколико хуманитарних акција које су, поводом Васкрса, посветили социјално угроженим породицама и штићеницима Дома за стара лица "Натура" на Палама.