latinica  ћирилица
28/04/2016 |  18:58 | Аутор: ТАНЈУГ

У турском парламенту избила туча међу посланицима

Састанак једног комитета у турском парламенту данас је прекинут пошто је избио сукоб између посланика владајуће и про-курдске странке, који су се међусобно ударали и скакали по столовима, јавили су данас локални медији.

Чланови комитета су се састали како би разговарали о владином плану за укидање парламентарног имунитета посланика, који је сам по себи изазвао раст тензија, пренијела је агенција Франс прес.

Тај приједлог би се односио на све странке, али га његови критичари сматрају завјером владајуће Странке правде и развоја да уништи Курдску народну демократску партију тиме што ће се подизати оптужнице против њихових посланика због наводне подршке забрањеној Радничкој партији Курдистана.

Високе тензије су у турском парламенту у сриједу, такође, прерасле у физичке окршаје, али је на данашњем састанку комитета дошло до правих туча.

Посланици су се ударали песницама, док је десетак посланика стајало згурано у ћошак просторије, а други скакакли на столове како би могли да приђу ближе својим противницима и ударе их, могло се видјети на телевизијским снимцима.

Неки посланици су се држали са стране и нису учествовали у тучи, већ су снимали окршаје на својим мобилним телефонима.

Дискусија о укидању имунитета је одложена за понедјељак, наводи турска телевизија НТВ.