latinica  ћирилица
28/04/2016 |  18:35 ⇒ 20:40 | Аутор: РТРС

Требиње: Радници у градској администрацији тврде да Вучуревић врши мобинг (ВИДЕО)

Тешке оптужбе на рачун градоначелника Требиња. Група радника требињске градске администрације, након нуспјелих преговора путем синдиката, тужила је Славка Вучуревића. Заузврат, добили су премјештај на друга радна мјеста.
Славко Вучуревић - Фото: РТРС
Славко ВучуревићФото: РТРС

Радници Вучуревића оптужују за мобинг, деградирање и понижавање. Десетак радника Вучуревића туже због неисплаћених дијелова или цијелих регреса, и зимница, за протекле четири године. Тврде да су несугласице почеле одмах по доласку Вучуревића на мјесто градоначелника, а да су кулминирале почетком овог мјесеца, када су добили нова рјешења. Услиједила су, кажу, послије првог рочишта.

Здравка Дангубић, бивша секретарица претходног градоначелника, најприје је премјештена у Архиву, а од прије двадесетак дана на мјесто стручног сарадника за канализацију, јавне површине и азила за псе, у одјељењу стамбено-комуналних послова. Све, како стоји у рјешењу, због повећаног обима посла. Ништа не би било чудно, каже, да није смјештена у паркинг-сервис, са којим нема ништа, и гдје нема простор и услове за рад.

- Није повећан обим посла. Мислим да је то само хир начелника и жеља да ме повриједи, понизи, послије 31 годину стажа. Немам мјесто да сједнем, каже Дангубићева.

Саша Пејовић, каже да је један од петоро радника, који су слично прошли. Дио колега ћути.

- Био сам курир, а сад сам у паркинг-служби. Наводно због повећаног обима посла, а на моје мјесто доведен је други, рекао је Пејовић.

Огорчени радници тврде да су неколико пута, појединачно и путем синдиката, покушали ријешити захтјеве. Ни Агенција за мирно рјешавање спорова, није успјела да помири стране. У једном од дописа стоји да је Вучуревић неисплаћивање примања правдао мањком новца. Радници су пресавили табак и тужили. Кажу да су појединци позивани на разговор, да одустану од тужбе.

- Мислим да је у питању мобинг јер када се кандидовао, пријетио је да нећу остати на том мјесту, зашто- не знам, истакла је Дангубићева.

До градоначелника нисмо дошли, јер нам је у кабинету речено да је одсутан. Радници тврде да им, и поред промјене радног мјеста, износи плата нису мијењани. Срачунали су, какве ли случајности, да им нова рјешења истичу ноћ уочи предстојећих локалних избора.