latinica  ћирилица
28/04/2016 |  16:05 | Аутор: ТАНЈУГ

Приведен осумњичени за сексуалне нападе у Келну

На њемачко-швајцарској граници ухваћен је главни осумњичени за сексуалне нападе у Келну у новогодишњој ноћи, саопштили су данас представници њемачке полиције.

Њемачка полиција је у пограничном граду Констанцу, сачекала изручење осумњиченог из оближњег швајцарског града Кројцлинген, а потом ухапсила 19-годишњака осумњиченог за сексуалне нападе.

Напади у Келну шокирали су Њемачку и повећали забринутост јавности због прилива имиграната, преноси АФП.

Тужилаштво је добило више од 1.100 кривичних пријава, укључујући више од 480 оптужби за сексуално злостављање.

Напади су иницирали гнев екстремно десничарских група који су мигранте назвали "секс џихадисти".

Осумњичени 19-годишњак ухапшен је јуче, након што га је примјетио радник обезбјеђења у супермаркету у Констанцу, како краде цигарете и намирнице.

"Неименовани радник обезбједења га је потом пратио пешке преко швајцарске границе, затим контактирао њемачке полицајце, који су упозорили швајцарске граничаре.

"Један од граничара је препознао 19-годишњег младића са потјернице као наводног главног извршиоца напада у новогодишњој ноћи у Келну", пише у саопштењу њемачке полиције.

Почетком мјесеца је већ почело суђење 33-годишњем Мароканцу у Диселдорфу под оптужбом за сексуално злостављање током новогодишњих прослава у том граду.

У Келну, три особе су осуђене за крађу током новогодишњих прослава, али полиција је признала да већина починилаца сексуалних напада никада неће бити ухваћена.