latinica  ћирилица
28/04/2016 |  15:59 ⇒ 16:00 | Аутор: СРНА

Никшић: ОХР и ЕУ да помогну да се избори у Мостару одрже

Предсједник СДП-а БиХ Нермин Никшић данас је на ванредној конференцији за новинаре у Сарајеву позвао ОХР и Делегацију ЕУ у БиХ да учине што је у њиховој моћи да би ове године били проведени локални избори у Граду Мостару.

Никшић је саопштио да су данас посланици Демократског фронта  и СДП-а затражили одржавање хитне сједнице Представничког дома Парламетнарне скупштине БиХ те понудили измјене и допуне Изборног закона БиХ које се тичу избора у Мостару.

Он је рекао да није оптимиста да ће СДА и ХДЗ показати интересовање за рјешавање питања избора у Мостару.

"Владајућа коалиција је јуче доживијела политички банкрот. Наиме, СДА и ХДЗ су потврдили да им није стало ни до града Мостара, нити до грађана и њихове судбине, те да их искључиво користе за поткусуривање и остваривање неких, за њих већих, политичких циљева", сматра Никшић.

Говорећи о стању у Федерацији БиХ, Никшић је рекао да власти овог ентитета грађане уводе у социјални и економски хаос.

"Неприхватљив је и за сваку осуду однос СДА и ХДЗ-а БиХ према пензионерима. Што се тиче нас у опозицији, федерални премијер Фадил Новалић је прешео црвену линију јер се служи обманама према пензионерима", рекао је предсједник СДП-а БиХ.

Он је оптужио политику СДА и ХДЗ-а БиХ за катастрофално стање у пензионом фонду, истичући да је актуелна Влада ФБиХ одговорна за стање у којем се не зна да ли ће бити исплаћене пензије.

Никшић је затражио одржавање хитне сједнице Парламента ФБиХ на којој би се расправљало о стању у Фонду ПИО ФБиХ.

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ јуче није усвојио приједлоге закона о измјенама и допунама Изборног закона БиХ које су предложили СДА и СББ БиХ, СДП и ДФ, те ХДЗ БиХ, а који се тичу избора у Мостару.