latinica  ћирилица
28/04/2016 |  15:12 | Аутор: СРНА

Наредних дана облачно са кишом

У Републици Српској сутра се очекује претежно облачно и свјеже вријеме са пролазном кишом која ће падати наредних неколико дана, кажу метеоролози.
Киша - Фото: илустрација
КишаФото: илустрација

У Републици Српској данас је претежно облачно вријеме, уз повремену и слабу кишу, док ће највиша дневна температура бити од десет на сјеверозападу до 19 степени Целзијусових на истоку.

За сутра је најављено облачно и свјеже вријеме са пролазном кишом, која се премјешта од запада ка истоку, наводе из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током поподнева на западу и сјеверу биће суво уз постепено разведравање, а киша ће падати понегдје на истоку.

Јутарња температура износиће од шест до 11, а највиша дневна 19 степени Целзијусових.

Топлије и претежно суво вријеме, уз сунчане периоде, најављено је за суботу, 30. априла, када се током поподнева очекују локални пљускови, углавном у планинским областима на истоку.

Јутарња температура износиће од четири до десет степени Целзијусових, а највиша до 20 степени.

У недјељу, 1. маја, ујутру на крајњем западу и југу почеће киша, а у осталим предјелима биће суво.

Током пријеподнева киша ће постепено јачати и ширити се од запада ка истоку, те ће увече и у ноћи ка понедјељку бити обилнијих падавина.

Јутарња температура износиће од пет до десет степени Целзијусових, док ће највиша дневна бити од 13 на сјеверозападу до 20 степени Целзијусових на истоку и југу.

Вријеме на почетку сљедеће седмице биће хладно са кишом, уз јаче падавине, те се у понедјељак, 2. маја, највише падавина очекује на југу и западу.

Јутарња температура износиће од пет до десет, а на југу до 12 степени Целзијусових, док ће највиша дневна бити 15 степени.