latinica  ћирилица
28/04/2016 |  14:40 | Аутор: ТАНЈУГ

Београд домаћин ЕП у фудбалу на пијеску

Београд и Србија биће у прилици да у овој години, послије првенства Европе у ватерполу и футсалу, представе нови спектакл пошто ће бити домаћини континенталног шампионата у фудбалу на пијеску.
Београд - Фото: илустрација
БеоградФото: илустрација

Првенство Европе одржаће се од 24. до 26. јуна на Ади Циганлији на монтажном стадиону капацитета 2.469 мјеста.

Репрезентација Србије још није формирана, а за сада су селектору Дејану Кнежевићу наступ потврдили капитен државног тима у футсалу Марко Перић и бивши фудбалери Црвене звезде Дејан Миловановић и Никола Мијаиловић.

Промотери турнира биће некадашњи фудбалски репрезентативци Србије Марко Пантелић и Матеја Кежман.

- За мене је бич сокер пуно сунца, потеза, мајстора и уживања. Постоји и спортски дух и право уживање за оне који воле мајсторије. Ми са великог фудбала смо вољели да играмо футсал и бич сокер, у којем нема тактике, игра се на гол више - поручио је Пантелић, са којим се сложио и Кежман.

- Покушаћемо сви заједно да популаризујемо овај спорт. Тражи се доста атракције и лијепих потеза. Интресантна је идеја и сви смо ту да помогнемо јер је штета да Србија као фудбалска нација нема бич сокер - закључио је Кежман.

Овај пројекат подржали су Министарство омладине и спорта Србије, Град Београд, Фудбалски савез Србије и Свјетска асоцијација за фудбал на пијеску.

Поред Србије на Европском првенству учествоваће Португалија, Русија, Италија, Швајцарска, Шпанија, Украјина и Француска, док је улаз на све утакмице бесплатан.