latinica  ћирилица
28/04/2016 |  13:24 | Аутор: СРНА

Новаковић: Подржати рад интерресорне радне групе

Посланик НДП-а у Представничком дому парламента БиХ Момчило Новаковић позвао је српске представнике на нивоу БиХ да учествују у раду интерресорне радне групе чији је задатак да пронађе начин другачијег избора троје страних судија у Уставном суду БиХ.
Момчило Новаковић (фото: oslobodjenje.ba) -
Момчило Новаковић (фото: oslobodjenje.ba)

"У овом тренутку немамо боље рјешење од формирања ове радне групе. Морамо почети озбиљне преговоре странака и народа у парламенту БиХ о избору страних судија у Уставном суду БиХ да бисмо дошло до квалитетног рјешења", рекао је Новаковић новинарима у Бањалуци.

Он је навео да ће интерресорну радну групу чинити представници оба дома парламента БиХ и судије Уставног суда БиХ.

"Предложићемо да у Републици Српској буде формирана стручна група која ће бити логистичка подршка посланицима који ће радити у интерресорној радној групи", додао је Новаковић.

Он тврди да формирање ове групе не значи одустајање од референдума о Дану Републике.

Новаковић сматра да су посланици СНСД-а у парламенту БиХ непринципијелни, јер нису подржали закључак да буде формирана ова радна група.

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ усвојио је јуче закључак да буде формирана интерресорна радна група чији је задатак да пронађе начин другачијег избора троје страних судија у Уставном суду БиХ.