latinica  ћирилица
28/04/2016 |  12:00 ⇒ 13:48 | Аутор: РТРС

Представљен 27. број часописа "Аргументи" (ВИДЕО)

У Бањалуци је представљен 27. број часописа за друштвена и политичка питања "Аргументи".
Аргументи - Фото: РТРС
АргументиФото: РТРС

Часопис се бави анализом савремених друштвених и политичких односа у БиХ, региону и свијету. Намијењен је стручној јавности, и дистрибуира се на факултете у Републици Српској, БиХ и региону. Након десет година постојања, часопис "Аргументи" постигао је највећи и најквалитетнији тираж. 

Против Републике Српске води се хибридни рат, а вехабијска идеологија једна је од главних пријетњи за Српску, истакао је Предраг Ћеранић, у свом раду "Безбједносне пријетње Републици Српској" у новом броју часописа "Аргументи".

- Наравно да намјере актера хибридног рата треба препознати, на њих указати, а оно што јесте посебно опасно је она друга безбједносна пријетња, врло актуелна која допире из тих енклава вехабијске организације, данас познати као параџемати - сматра Ћеранић.

У овом броју "Аргументата" објављен је и говор предсједника Републике Српске, Милорада Додика, у Народној скупштини у јулу 2015. године о Референдуму као изразу народне воље.

Главни и одговорни уредник часописа Милан Љепојевић каже да "Аргументи" аргументовано дају одговоре на сва питања на подручју Републике Српске, БиХ и региона.

Љепојевић је истакао да је часопис "Аргументи", на око 200 страна, испунио основни циљ - да буде актуелан.