latinica  ћирилица
28/04/2016 |  10:22 | Аутор: СРНА

Фоча: Обустављен саобраћај на Жељезном мосту на Дрини

Жељезни мост на Дрини код Казнено-поправног завода Фоча затворен је од данас за саобраћај због реконструкције која ће почети 3. маја, а обнова ће коштати 3.000.000 КМ.
Жељезни мост на Дрини - Фото: СРНА
Жељезни мост на ДриниФото: СРНА

Из ове општине је најављено да ће за вријеме радова мост бити затворен и за возила и за пјешаке.

Фочанска саобраћајна полиција сугерисала је да Жељезни мост буде затворен због бројних оштећења, а 3. маја ће почети измјештање електричних и водоводних инсталација и опреме за мјерење водостаја.

За наведени пројекат општина је раније обезбиједила 300.000 КМ, Министарство саобраћаја и веза Републике Српске 400.000 КМ, док се ове године очекује још 600.000 КМ од Владе Српске.

Преостали износ обезбиједиће општина Фоча у наредних пет година, а извођач радова је предузеће "Еникон градња" из Зворника.

Обнова моста, који је порушен у НАТО бомбардовању, почела је 2011. године, али су радови заустављени након што је Комисија за заштиту националних споменика БиХ уврстила мост на своју листу, не дозволивши да нови мост изгледа другачије од старог.

Након вишегодишње полемике о избору идејног рјешења, општина Фоча одлучила је да подржи рјешење са двије саобраћајне траке.