latinica  ћирилица
28/04/2016 |  09:42 ⇒ 17:27 | Аутор: Агенције

Четворица радника "Тузла кварца" пријете скоком са силоса (ФОТО)

Четворица радника предузећа "Тузла Кварц" јутрос су се попела на силос у кругу предузећа. Један од њих покушао је извршити самоубиство скоком са висине од неколико десетина метара, али су га у томе спријечиле колеге, јављају федерални медији.

Према посљедњим информацијама, радник, који је у тешком здравственом стању сишао са силоса, вратио се на силос након разговора са министром Срђаном Мићановићем.

Тузла: Радник сишао са силоса (фото: Klix.ba)

Четворица радника Тузла кварца јутрос су се попели на силосе за кварцни пијесак. Преостали радници, који са њима штрајкују глађу већ 19. дан, покушали су да их одврате од тога, али су им они поручили да ће извршити самоубиство ако им се ико приближи. На силос се попео и директор фирме Смајил Велагић који од њих тражи да одустану од намјера које могу довести до трагедије.

Радници су одбили да разговарају са ресорним министром Срђаном Мићановићем.

Радници су се на овај корак одлучили због чињенице да их нико од представника Владе Тузланског кантона до данас није посјетио.

- Они су већ неколико дана у психичкој кризи, која је кулминирала након изјаве премијера Беге Гутића да је наш штрајк глађу по њему један перформанс - рекла је Мелиха Штефуљ, радница "Тузла Кварца", преноси "Аваз"

У круг предузећа су након позива радника стигли припадници Професионалне ватрогасне јединице Тузла и припадници МУП-а ТК.

Радници на силосу пријете самоубиством (фото: COD Luna)

Радници "Тузла Кварца" у штрајк глађу ступили су 11. априла, а од прошлог понедјељка су у изолацији. Траже да им се омогући право на рад, односно да Влада ТК додијели концесију за експлоатацију кварцног пијеска.

Влада ТК тражи да предузеће деблокира рачуне и измири дугове те ће након тога моћи добити концесиону дозволу.