latinica  ћирилица
28/04/2016 |  07:36 ⇒ 29/04/2016 | 10:01 | Аутор: РТРС

Цвијановићевa са шефом словачке дипломатије Лајчаком o европском путу БиХ (ФОТО/ВИДЕО)

Премијерка Републике Српске, Жељка Цвијановић, у оквиру посјете Словачкој, разговарала је данас у Братислави са шефом словачке дипломатије Мирославом Лајчаком о европском путу БиХ.
Састанак: Цвијановић - Лајчак   (Архив) - Фото: РТРС
Састанак: Цвијановић - Лајчак (Архив)Фото: РТРС

Изражена је и жеља за још конкретнијом сарадњом у бројним областима.

Састанак: Цвијановић - Лајчак (фото: РТРС)

Премијерка Српске, Жељка Цвијановић, упозната је са тим на који ће се начин Словачка понашати према БиХ и њеном европском путу с обзиром на то да ова земља преузима предсједавање Европском унијом.

Према њеним ријечима, БиХ је на европском путу важна подршка министра иностраних послова Словачке Мирослава Лајчака .

Састанак Цвијановић - Лајчак (фото: РТРС)

Шеф словачке дипломатије Мирослав Лајчак навео је да могућности за бољу сарадњу у бројним областима постоје, очекујући да ће ускоро бити реализовани одређени пројекти.

Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић током боравка у Словачкој састала се и са привредницима те земље са којима је разговарала о пројектима улагања у жељезничку инфраструктуру и пољопривреду, као и успостављању блиских веза Републике Српске и словачког региона Трнава.

Састанак Цвијановић - Лајчак (фото: РТРС)

Цвијановићева је данас разговарала и са представницима компаније „CREDO Agency“.

Подсјећамо, током јучерашњих састанака Цвијановићеве с политичким представницима и привредницима ове земље, у центру пажње били су пројекти жељезничке инфраструктуре и пољопривреде, као и успостављање блиских веза Републике Српске и словачког региона Трнава.