latinica  ћирилица
27/04/2016 |  22:57 ⇒ 28/04/2016 | 06:20 | Аутор: БЕТА

ЛШ: Атлетико побиједио Бајерн голом Саула

Фудбалери Атлетико Мадрида побиједили су на свом терену Бајерн из Минхена са 1:0, у првој полуфиналној утакмици Лиге шампиона.
Атлетико Мадрид и Бајерн из Минхена  (Фото: BPI/Rex/Shutterstock ) -
Атлетико Мадрид и Бајерн из Минхена (Фото: BPI/Rex/Shutterstock )

Бајерн је на почетку утакмице имао нешто већи посјед лопте, али су екипе водиле велику борбу на средини терена. Атлетико је повео из прве праве шансе, у 11. минуту лијепим голом Саула. Он је на око 35 метара од гола узео лопту и по десној страни кренуо ка голу, предриблао двојицу играча Бајерна Хуана Берната и Ћабија Алонса и ушао у шеснаестерац, гдје је прошао Давида Алабу и лијевом ногом послао лопту у даљи угао.

Бајерн је већ у сљедећем минуту имао добру шансу када је Артуро Видал главом послао лопту ка голу, али је у посљедњем тренутку интервенисао Хосе Марија Хименес. Након тога поново је покушао Видал, али је голман Атлетика Јан Облак одбранио.

Њемачки тим је послије тога појачао нападе, а покушај Алабе је у 25. минуту одбранио Облак. Четири минута касније Атлетико је био у доброј контри, покушао је Антоан Гризман, али је голман Мануел Нојер зауставио лопту. До краја полувремена екипе су играле оштро и борбено, али није било озбиљнијих прилика.

Друго полувријеме почело је офанзивнијом игром Бајерна и добрим покушајем Алабе, који је у 54. минуту снажно шутнуо са 30 метара, али је погодио пречку. Три минута касније послије корнера главом је покушао Мартинес, али је Облак ухватио лопту. Углавном се играло се на половини Атлетика, али Бајерн, иако је имао велики посјед лопте, није могао до гола, ни послије добре шансе Видала у 74. минуту, када је словеначки голман поново био успјешнији.

У 75. минуту фудбалери Атлетика су истрчали контру, комбиновали су Гризман и Фернандо Торес, који се послије дриблинга ослободио чувара и погодио стативу. У наставку акције покушао је Коке, али је Нојер ухватио лопту.

Екипа Пепа Гвардиоле је нападала до краја утакмице, покушавали су Даглас Коста, Бенатија и Видал, али нису успјели да постигну гол, којим би мирније дочекали реванш.

Реванш утакмица играће се 3. маја у Минхену на Алијанц арени.