latinica  ћирилица
27/04/2016 |  22:05 | Аутор: РТС

Милошевић: Ћурчић показао огромну посвећеност

Досадашњи директор А репрезентације Србије Саво Милошевић рекао је да је из моралних разлога поднио оставку на ту функцију, пошто је на његов приједлог за селектора постављен Радован Ћурчић, с којим је Фудбалски савез Србије споразумно раскинуо уговор.
Саво Милошевић - Фото: РТРС
Саво МилошевићФото: РТРС

ФСС је данас саопштио да је споразумно раскинут уговор са Ћурчићем, а бивши селектор навео је да одлази јер "недостају амбијент и пуна подршка за остварење циљева".

"Суочен са чињеницом да је због одсуства подршке дошло до споразумног раскида уговора са сада већ бившим селектором, поднио сам оставку као одговорно лице на чији приједлог је Радован Ћурчић и постављен за селектора А репрезентације. Оставка је морални чин, јер без неопходног амбијента и повјерења, не може да се оствари оно у шта сам чврсто вјеровао, а то је пласман на Свјетско првенство у Русији", навео је Милошевић у саопштењу објављеном на сајту ФСС-а.

"Остајем при увјерењу да би с Радованом Ћурчићем Србија сигурно нашла пут до Русије 2018, али на моју жалост, пресудиле су неке друге околности и размишљања, која мени нису оставила избора", додао је он.

Милошевић је навео да је Ћурчић показао огромну посвећеност и захвалио му на сарадњи.

"Хвала и његовом стручном штабу, свим играчима и појединцима који су вјеровали у наш заједнички рад и пројекат. Репрезентацији Србије од свег срца желим успјех у квалификацијама и да обрадује нацију и избори пласман на Свјетско првенство у Русији", рекао је Милошевић.