latinica  ћирилица
27/04/2016 |  21:52 | Аутор: РТС

Симеоне суспендован на три утакмице у Примери

Тренер Атлетико Мадрида Дијего Симеоне суспендован је на три утакмице и неће предводити екипу до краја такмичења у шпанском фудбалском првенству, у коме се његова екипа бори за шампионску титулу.
Дијего Симеоне (Фото:mirror.co.uk) -
Дијего Симеоне (Фото:mirror.co.uk)

Симеоне је суспендован пошто је добио црвени картон у полувремену утакмице против Малаге у прошлу суботу (1:0), након што је неко са клупе Атлетика убацио резервну лопту на терен када је противничка екипа кренула у опасан контранапад. Друга лопта је била близу играча Малаге, па је судија Матеу Лахос морао да прекине игру.

Када је судија означио крај првог полувремена, он је пришао клупи Атлетика и рекао Симеонеу да мора да га искључи.

Фудбалски савез Шпаније одбио је жалбу Атлетика, па ће Симеоне до краја сезоне бити суспендован, пошто је остало да се одиграју још три кола у Примери. Симеоне ће због казне морати да плати 3.005 евра, а клуб 1.050 евра.

У саопштењу Савеза наводи се да мадридски клуб није успио да открије ко је убацио другу лопту у терен. Пошто је установљено да је лопта убачена са клупе Атлетика, а према правилима, "тренер је одговоран ако починилац није идентификован".

Симеоне је послије утакмице рекао да је судија исправно поступио.

Суспензија важи за првенствене утакмице, па је Симеонеу дозвољено да предводи екипу у двомечу против Бајерна из Минхена у полуфиналу Лиге шампиона.

Послије 35 кола у шпанском првенству Атлетико је други на табели са 82 бода, колико има и водећа Барселона, а Реал Мадрид на трећем мјесту и има бод мање.