latinica  ћирилица
27/04/2016 |  20:06 | Аутор: Б92

Чукарички одложио славље Звезде

Фудбалери Чукаричког савладали су Црвену звезду у трећем колу плеј-офа Суперлиге Србије и одложили прославу титуле црвено-бијелих.

Чукарички је пред празним трибинама стадиона Рајко Митић одиграо одличан меч и потпуно заслужено славио резултатом 2:1.

Само неколико дана пошто су побиједили Партизан са 2:1, изабраници тренера Милана Лешњака потврдили су квалитет и спријечили Звезду да већ сада математички обезбиједи 27. титулу шампиона Србије у клупској историји.

Такође, нанијели су момцима из Љутице Богдана први пораз у сезони.

Играчи Миодрага Божовића су захваљујући управо том исходу у Хумској имали прилику да послије двије утакмице доигравања дођу до трофеја, али су Брђани сада можда и закомпликовали борбу за врх.

Послије овог тријумфа имају 36 бодова, шест мање од данашњег ривала и чак осам више, уз меч више у односу на црно-бијеле.

Поново је блистао феноменални нападач Андрија Павловић који је током читаве утакмице мучио одбрану домаћина и на крају био двоструки стријелац. Код првог гола имао је много среће јер је његов ударац главом на центаршут Стефана Живковића закачио Ле Талека, лопта је промијенила правац и замијенила у доњем десном углу.

Претходно су гости промашили једну полуприлику, док је ударац Александра Катаија завршио на стативи.

Друго полувријеме почело је иницијативом домаћих, коју је Чукарички прекинуо феноменалним нападима из којих се изродио пенал у 54. минуту. Феноменални нападач прихватио је дугу лопту између штопера, а онда као на малом фудбалу насамарио Луковића, протуривши му петом лопту кроз ноге. У наставку акције пронашао је Филипа Стојковића, њега је оборио Доналд, а судија Милан Илић оправдано показао на бијелу тачку. Павловић је био сигуран и тада се чинило да ће Чука рутински привести меч крају.

Међутим, послије још неколико пропуштених прилика, услиједила је казна у 70. минуту. Марко Петковић је центрирао са десног бока, Ле Талек је главом шутирао са 15 метара, лопта се одбила од пречке, а на њу је натрчао Катаи и главом је убацио у мрежу.

Остали мечеви четвртог кола плеј-офа на програму су у четвртак.