latinica  ћирилица
27/04/2016 |  16:13 | Аутор: РТС

Божинов: Партизан треба дати нови уговор Саши Илићу

Фудбалер Партизана Валериј Божинов поручио је управи клуба да капитену црно-бијелих Саши Илићу мора да понуди нови уговор.
Саша Илић - Фото: Novosti.rs
Саша ИлићФото: Novosti.rs

Саши Илићу уговор са Партизаном истиче на крају сезоне и још се не зна да ли ће један од љубимаца навијача клуба из Хумске и сљедеће године носити црно-бијели дрес. Божинов, међутим, нема дилеме.

"Сакис? Ма, шта да ли ће (да настави да игра)? Мора! Има 39 година, па шта? Па, видите да је Рома дала још један уговор Тотију. Партизан мора да да нови уговор Саши Илићу. Да сам предсједник или спортски директор Партизана дао бих Илићу доживотни уговор или да потпише на колико он хоће. Тако треба да се односи према легендама", рекао је Божинов новинарима у Београду.

Божинов је навео да је значај Илића у Партизану огроман, не само фудбалски, већ и људски.

"Он "држи" свлачионицу, он "држи" екипу. Како он тренира, како се труди, како прича с младим играчима... Због свега тога мора да добије још један уговор... Играчи као Сале и Тоти су легенде фудбала, заслужују максимално поштовање", рекао је бугарски фудбалер.

"Кад год гледамо анализу неке утакмице видим га како трчи, враћа се, узима лопту, асистира... Сваки пут каже "не могу више, ово је стрес", а кад изађе на терен као да има 20 година. Бори се, трчи ради, ужива у томе", додао је Божинов.