latinica  ћирилица
27/04/2016 |  15:33 | Аутор: ТАНЈУГ

Чабаркапа: Надам се да ће се АБА лига играти и наредне сезоне

Спортски директор АБА лиге Жарко Чабаркапа рекао је данас се нада да ће регионално такмичење играти и сљедеће године, али да ће клубови одлучити о његовој судбини.
Кошарка - Фото: РТРС
КошаркаФото: РТРС

Опстанак лиге доведен је у питање послије притисака ФИБА на националне савезе да забрани клубовима такмичење у Еврокупу, у којем би АБА лига требало да има три мјеста.

"Свјесни смо шта се дешава у европској кошарци. Овај концепт је потребан клубовима, па су тако клубови једини који могу да доносе одлуке. Волио бих да се задржимо у овом што је лијепо у кошарци наредних недјеља, јер смо свјесни шта се дешава у Европи. У наредним данима најављен је и састанак између ФИБА И Евролиге. Сутра путујемо у Лондон, па ћемо знати више", рекао је Чабаркапа на конференцији за медије у хотелу Краун плаза.

Чабаркапа увјерен је да ће финална серија АБА лиге између Црвене звезде и Мега Лекса бити веома занимљива.

"Мега и Звезда су највише показали ове сезоне. Мега има историјску сезону иза себе, док је са друге стране Звезда има одличну сезону у Европи и пласман у Топ 8 Евролиге. Сигурно нас очекује добро финале и надамо се пуне хале", рекао је Чабаркапа.