latinica  ћирилица
27/04/2016 |  15:27 | Аутор: ТАНЈУГ

Радоњић: Поштујем овосезонске резултате Мега Лекса

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да веома респектује овосезонске резултате Мега Лекса и да опрезно прилази првом мечу финалне серије АБА лиге, упркос чињеници да ривал има великих проблема са повредама.
Дејан Радоњић (Фото: MN Press) -
Дејан Радоњић (Фото: MN Press)

"Током читаве сезоне борили смо се за прва четири мјеста. Долазак у плеј-оф дао је јако добре утакмице и након побједе у полуфиналу добили смо прилику да се боримо за трофеј са Мегом. Јако битно је што смо побједом над Цедевитом донијели мир пласманом у Евролигу. Размишљамо само о побједи у првом мечу пред нашим навијачима, сигуран сам да ће нам они много помоћи, без обзира да ли ће бити пуна хала", рекао је Радоњић на конференцији за медије у хотелу Краун плаза.

Он је нагласио да његов тим нема кадровских проблема и да потпуно спреман улази у финалну серију, као и да добри резултати Меге ове сезоне, нису случајност.

"Надам се да ћемо стартовати побједом. Мега је направила велику побједу против Будућности у полуфиналу, имају сјајног тренера и младе играче са огромном перспективом. Много су напредовали током године и свима показали да се ради о огромном квалитету. Знамо да су и пред меч са Будућности били у проблему, али су из сваке утакмице излазили још јачи. Чињеница да су у таквој ситауцији савладали Будућности паметном доста говори".

Стратег црвено-бијелих нагласио је да финале АБА лиге између Црвене звезде и Мега Лекса велики успјех српске кошарке.

"Волио бих да је Мега комплетна, па да сви уживају у финалу. Незахвално је правити анализу око дужине паузе и утицаја на тимова. Таква ситуација је веома ријетка, док се не сјећам да смо ми били у паузи дужој од 10 дана. У ритму смо читаве сезоне", закључио је Радоњић.

Капитен Црвене звезде Бранко Лазић истакао је да су обје екипе заслужено дошле до финала.

"Екипа Меге је током читаве сезоне показала велики квалитет. Чека нас прва утакмица сутра и покушаћемо да од првог минута наметнемо наш ритам и уђемо у меч онако како смо радили читаве сезоне. Хоће ли то бити довољно, зависи и од Меге. Свакако ће покушати да освоје још један трофеј ове сезоне“, закључио је Лазић.

Прва утакмица финалне серије АБА лиге између Црвене звезде и Мега Лекса на програму је сутра од 19 сати у хали Александар Николић.