latinica  ћирилица
27/04/2016 |  13:47 | Аутор: sputniknews.com

Захарова: Британци су лицемјери

Оцјена Министарства спољних послова Велике Британије о људским правима у свијету није у складу са реалношћу, сматрају у МИП Русије.

Реферат Министарства спољних послова Велике Британије о људским правима у свијету је очигледан примјер лицемјерја, изјавила је званична представница МИП Русије Марија Захарова.

“Тај реферат је примјер огромног лицемјерја. Нажалост, то није изузетак. То је лицемјерје које је Лондон изградио на нивоу државне политике“, рекла је она на брифингу.

“У извјештају се говори о плановима за јачање стабилности у сјевернокавкаском региону. Ко у Русији то оспорава? Ствар је у другом - шта ће то Лондону? Добија се да Форин офис отворено показује мијешање у унутрашње ствари суверене државе. Притом, мало заборављају да ми наше унутрашње ствари рјешавамо уз велике напоре ове државе које је умногоме усмјерено на дестабилизацију ситуације код нас у земљи и конкретно у овом региону“, изјавила је Захарова.

“Ко наставља да на својој територији крије терористе и оне који финансирају њихову делатност? Одговор је очигледан - то је Лондон. Ко је подржавао криминалне акције, рецимо Сакашвилија који је извршио масакр над цивилима у Јужној Осетији. Одговор је очигледан“, додала је она.


Без обзира на ове чињенице, наставила је Захарова, Лондон наставља са неодговорним изјавама о ситуацији у Русији.

"Одбацују се детаљи и многе нијансе, а највише користи од тога имају терористи и убице. Видимо до чега доводе двоструки стандарди у овој сфери", додала је представница МИП Русије.