latinica  ћирилица
27/04/2016 |  13:46 ⇒ 13:56 | Аутор: РТРС

Чубриловић са директором Аеродрома "Никола Тесла"

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић разговарао је данас, у Бањој Луци, са генералним директором Аеродрома „Никола Тесла“ из Београда Сашом Влаисављевићем о развоју авио саобраћаја и могућностима стратешке сарадње са Аеродромом „Бања Лука“.
Неђо Трнинић, Саша Влаисављевић и Недељко Чубриловић (Фото: narodnaskupstinars.net) -
Неђо Трнинић, Саша Влаисављевић и Недељко Чубриловић (Фото: narodnaskupstinars.net)

На састанку којем су присуствовали министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић и директор бањалучког аеродрома Мирослав Јањић, договорено је да се за наредну заједничку сједницу влада Републике Српске и Србије припреми пројекат који би стратешки повезао Аеродром “Бања Лука“ са београдским Аеродром “Никола Тесла“, саопштено је из Народне скупштине.

Констатовано је да ће будуће стратешко партнерство двају аеродрома и улагање у инфраструктуру омогућити да Аеродром “Бања Лука“, имајући у виду и повољне географске и временске услове, осим редовног авио саобраћаја, постане регионална дестинација за ткз. нискобуџетне (ЛоwЦост) авио компаније.

Предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић рекао је да је и до сада била веома добра сарадња са београдским аеродромом, као и са авио компанијом “Ер Србија“, и дао је пуну подршку стратешком партнерству и заједничком улагању у Аеродром “Бања Лука“.

Директор Аеродрома “Никола Тесла“ рекао је да овај аеродром биљежи највећи раст путника и тренутно је најзначајнији аеродром у југоисточној Европи који ће од овог љета имати и директне прекоокеанске летове за Сјеверну Америку, те да ће, према досадашњим показатељима, у току ове године имати више од пет милиона путника.

Договорено је да руководства Аеродрома “Бања Лука“ и београдског Аеродрома “Никола Тесла“, заједно са ресорним министарствима, припреме конкретан пројекат реализације стратешког партнерства и развоја авио саобраћаја.