latinica  ћирилица
27/04/2016 |  13:09 ⇒ 22:12 | Аутор: РТРС

Цвијановићева са предсједником Трнавске регије о интензивирању сарадње (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је, у оквиру посјете Словачкој, са предсједником Трнавске регије Тибором Микушом о интензивирању привредне, економске и културне сарадње између Српске и ове регије.
Састанак Цвијановић - Микуш - Фото: РТРС
Састанак Цвијановић - МикушФото: РТРС

Оцијењено је да постоји велики потенцијал и могућности за успостављање сарадње у различитим областима и исказана спремност за реализацију конкретних активности на будућим заједничким пројектима.

Цвијановићева је упознала Микуша са реформским мјерама Владе Српске које су усмјерене на стабилизацију привредних прилика и стварање услова за привлачење домаћих и страних инвеститора.

Премијерка је нагласила да Влада жели да сарађује са свима који у њој виде равноправног партнера, те да ће подржати сваку добру иницијативу која може допринијети већем запошљавању и отварању нових радних мјеста, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Цвијановићева са представницима компаније "Полновакиа Аграр" о сарадњи у аграру

Премијерка Српске разговарала је данас у Словачкој са представницима компаније "Полновакиа Аграр" о могућностима успостављања будуће сарадње у области пољопривреде.

Представљајући потенцијале Српске Цвијановићева је истакла да је Република Српска изразито аграрна земља у којој, дугорочним планом развоја, пољопривреда заузима примарно мјесто, те нагласила важност међусобне размјене искустава.

Премијерка је пружила пуну подршку реализацији конкретних пројеката из области пољопривреде, истакавши да је Српска отворена за инвестирање словачких компанија, како у постојеће пољопривредне субјекте, тако и у прерађивачку индустрију.

Представници "Полновакиа Аграр" представили су прерађивачке капацитете компаније, пољопривредне производе, пословне резултате и искуства које остварују на европском тржишту и исказали спремност за успостављање сарадње са привредним субјектима у Републици Српској.

Цвијановићева са руководством жељезничке компаније ЖОС Трнава о могућностима заједничког пословања 

Дводневну посјету Словачкој премијерка Жељка Цвијановић започела је разговорима са првим људима жељезничке компаније ЖОС Трнава, која је прије неколико година купила фабрику шинских возила "ГОША" из Смедеревске Паланке.

Премијерка Српске разговарала је са власником и генералним директором ове словачке фирме Владимиром Тором и Милошем Киселицом о могућностима заједничког пословања у Републици Српској и могућем реструктуирању Жељезница Републике Српске.

Састанак премијерке са руководством жељезничке компаније ЖОС Трнава (Фото: Срна)

Током састанка представници ове компаније упознали су предсједницу Владе Српске са пословањем и циљевима ЖОС Трнава и предочили резултате које већ остварују у региону, те изразили спремност за учешће у пројекту реконструкције, модернизације и финансијске консолидације пословног система Жељезница Републике Српске.

Премијерка Цвијановић је истакла опредјељење Владе да у непосредним контактима и у сарадњи са домаћим и страним привредницима креира амбијент у којем ће се остваривати добри пословни резултати.

Она је упознала представнике компаније ЖОС Трнава o предностима и условима инвестирања у Републику Српску те изразила наду да ће и ова компанија препознати Републику Српску као добру дестинацију за своје инвестиције.

Погледајте изјаву гененералног директора ЖОС-а Милоша Киселице:

ЖОС Трнава је водећа компанија у централној Европи која се бави производњом, модернизацијом и поправком жељезничких вагона. У оквиру групације ЖОС Трнава налази се и Фабрика шинских возила ГОША из Смедеревске Паланке.

Састанак премијерке са руководством жељезничке компаније ЖОС Трнава (фото: РТРС)