latinica  ћирилица
27/04/2016 |  12:27 | Аутор: СРНА

Стевандић: Институције БиХ нису спремне да се суоче са радикалним исламом

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић сматра да институције БиХ нису спремне да се квалитетно суоче са радикалним исламом у БиХ.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

"Напад у Зворнику све институције БиХ и српски представници у њима нису имали храбрости да назову тероризмом, за разлику од напада у Рајловцу, који је у Републици Српској одмах окарактерисан као терористички", рекао је Стевандић, поводом обиљежавања годишњице од терористичког напада у Зворнику.

Он је истакао да је сваки напад на војника, полицајца и представнике власти удар на државу, односно тероризам.

"Морамо сви да будемо спремни да се бранимо од терористичких напада, а не да окрећемо главу од овог проблема. У БиХ нема заједничког става о овом проблему, него само страха", додао је Стевандић.

Он је подсјетио да у БиХ велики проблем представљају и параџемати у којима се регрутују потенцијални терористи.

"У БиХ немамо добру координацију полицијских структура. Једина структура која је добро организована је Министарство унутрашњих послова Републике Српске", каже Стевандић.

Он је напоменуо да не смију бити заборављене жртве терористичких напада у БиХ.

У Зворнику ће данас бити обиљежена годишњица од напада на Полицијску станицу у коме је терориста Нердин Ибрић из зворничког насеља Кучић Кула звјерски убио полицајца Драгана Ђурића /48/ и ранио полицајце Стеву Миловановића и Жељка Гајића.