latinica  ћирилица
27/04/2016 |  11:32 | Аутор: СРНА

Добој: Ухапшена четири дилера дроге

Припадници Сектора криминалистичке полиције Центра јавне безбједности Добој ухапсили су четири лица са подручја општине Пелагићево због основане сумње да су, као организована криминална група, узгајали индијску конопљу и производили марихуану коју су продавали на подручју ове општине.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

У оперативној акцији "Језеро" слободе су лишена лица чији су иницијали Б.С, Н.М, Л.М. и М.Ђ. због сумње да су починили кривично дјело неовлаштена производња и промет дрога, саопштено је из ЦЈБ Добој.

На основу наредбе Основног суда Модрича, јуче су претресене три локације на подручју општине Пелагићево.

Претресом куће коју као члан породичног домаћинства користи М.Ђ, између осталог, пронађено је и одузето 27 стабљика индијске конопље узгојене у саксијама, стаклена тегла у којој је било 31,42 грама марихуане, дигитална вага, те други предмети који се могу користити за узгој индијске конопље и производњу марихуане.

Приликом претреса куће у власништву Л.М. коју као члан породичног домаћинства користи и његов син Н.М, пронађени су и одузети 261 комад пушчане муниције различитог калибра, 30 комада пиштољске муниције и три ручне бомбе.

Претресом куће коју као члан породичног домаћинства користи Б.С. пронађен је и одузет пиштољ за који ово лице није посједовало дозволу за држање, као и два празна оквира за пиштољ.

Након криминалистичке обраде, ова лица данас су предата у надлежност Окружном тужилаштву Добој, заједно са извјештајем о почињеном кривичном дјелу.