latinica  ћирилица
27/04/2016 |  11:28 ⇒ 12:40 | Аутор: СРНА

Зворник: Получасовни протест радника Дома здравља због кашњења плата

Здравствени радници Дома здравља Зворник одржали су данас получасовни штрајк упозорења због тога што им нису исплаћене фебруарска и мартовска плата.
Штрајк здравствених радника у Дому здравља Зворник - Фото: СРНА
Штрајк здравствених радника у Дому здравља ЗворникФото: СРНА

Члан Самосталног синдиката здравствених радника Горан Бирчаковић рекао је да је Синдикат најавио информативно окупљање радника испред Дома здравља јер им касни исплата плата.

"Најавили смо легално штрајк упозорења јер иду празници, а радници нису добили ни фебруарску, нити мартовску плату", навео је Бирчаковић, који је специјалиста породичне медицине.

Он је додао да су непосредно пред одржавање штрајка упозорења добили увјеравања да ће фебруарска плата бити исплаћена сутра и изразио наду да ће се то и десити.

Бирчаковић је рекао да није добро да медицински радници притисцима и штрајковима траже исплату плата.

"Тражимо да плате буду редовно исплаћиване, да Дом здравља Зворник не буде посљедњи у ланцу исплата у регији Бирач, те да се реално вреднује рад здравствених радника", рекао је Бирчаковић.

Директор Дома здравља Зворник Радивоје Аћимовић рекао је да ће средства за плате, највјероватније, сутра бити оперативна.

"Имали смо интензивну комуникацију са Фондом здравственог осигурања Републике Српске и очекујемо да ће већ данас пустити та средства, да би сутра могла бити исплаћена плата", рекао је Аћимовић и потврдио да су радници упутили допис да ће се окупти испред Дома здравља.