latinica  ћирилица
27/04/2016 |  09:47 | Аутор: sputniknews.com

Лавров: Европска безбједност у ћорсокаку

Борба против тероризма захтјева дуже вријеме и огромне напоре међународне заједнице, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.
Сергеј Лавров - Фото: AP
Сергеј ЛавровФото: AP

"Да би се изборили са терористичком агресијом, за шта ће у сваком случају требати дуже вријеме и огромни напори, потребно је до краја исправити грешке и престати са оним акцијама и политичким одлукама са којима се суочио регион Блиског истока и сјеверне Африке", рекао је Сергеј Лавров на Московској конференцији за међународну безбједност.

Резултати сједнице Савјета Русија-НАТО потврђују да ситуација са европском безбједношћу се налази у ћорсокаку, рекао је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

“Како је потврдила недавна сједница Савјета Русија-НАТО на нивоу амбасадора која је била одржана на инсистирање Сјеверноатланскае алијансе након дуге паузе која је такође била иницирана њима. Ситуација по питању европске безбједности остаје у ћорсокаку“, рекао је руски министар.

Према ријечима Лаврова, међу пројектима практичне сарадње Русије и НАТО-а које је замрзнула Алијанса била је заједничка борба против тероризма.