latinica  ћирилица
27/04/2016 |  09:33 ⇒ 16:08 | Аутор: РТРС

Специјалци негирали кривицу за пљачку 617.000 КМ (ФОТО/ВИДЕО)

Припадници Специјалне полиције МУП-а Републике Српске Владан Малић, Горан Параш, Александар Поповић и Бањалучанин Олег Банда негирали су у Окружном суду у Бањалуци кривицу за разбојништво на ауто-путу Бањалука - Градишка.
Довођење у Суд - Фото: РТРС
Довођење у СудФото: РТРС

Оптужница их терети да су, као припадници злочиначког удружења чији је Малић организатор, заједно с припадницима Специјалне полиције Жељком Инђићем, Гораном Јањузом и радником Агенције за транспорт новца "Сектор секјурити" Данијелом Кузмићем у септембру прошле године на ауто-путу Бањалука-Градишка, зауставили возило "Сектор Секјуритија" и украли 617.000 марака Уникредит банке.

Јањуз, Инђић и Кузмић су признали кривицу и свједочиће против оптужених. У тренутку њиховог довођења у Суд, био је примјетан велики број наоружаних полицајаца.

Рочиште поводом изјашњавања кривице четворице оптужених трајало је веома кратко. Све четворица су рекли да нису криви, чиме стичу права на суђење и могућност побијање доказа Тужилаштва.

Окружни суд Бањалука (фото: РТРС)

Пљачка на аутопуту Бањалука-Градишка, недалеко од мјеста Церовљани, 22. септембра прошле године одиграла се веома брзо. У сред бијела дана, око 13.00 часова, специјалци, маскираних лица наоружани аутоматским пушкама и ракетним бацачем “зоља” насилно су зауставили блиндирано возило компаније “Сектор Секјурити” које је превозило новац и у износу од 617.000а марака Уни Кредит Банке из Бањалуке за Загреб.