latinica  ћирилица
27/04/2016 |  09:07 ⇒ 20:45 | Аутор: novosti.rs

ЛШ: Атлетико чека освету Бајерну 42 године

Мадриђани дочекују Бајерн у првом мечу полуфинала и добро памте финале 1974. са Баварцима, када су остали без европске титуле.
Фудбалери Атлетико Мадрида - Фото: илустрација
Фудбалери Атлетико МадридаФото: илустрација

Прошле су 42 године откако су Атлетико и Бајерн одиграли једно од најдраматичнијих финала тадашњег Купа шампиона, а Мадриђани су коначно добили шансу да се освете Баварцима за тај пораз. Клуб са "Висенте Калдерона" ће се у вечерашњем (20.45) првом мечу полуфинала Лиге шампиона састати са минхенским великаном након више од четири деценије чекања, и то пред домаћим навијачима, жељним реванша.

У окршају за пехар, 15. маја 1974. на "Хејселу", Мадриђани су повели голом у финишу другог продужетка у 114. минуту, али Нијемци као Нијемци, нису се предали, и у последњим секундама су изједначили поготком Ханса Георга Шварценбека (1:1). Према тадашњим пропозицијама, није било извођења додатних пенала, већ је одигран нови сусрет два дана касније, када је Бајерн прегазио Атлетико (4:0).

- Причали смо ових дана у свлачионици о тим утакмицама и свима нам је жеља да избацимо Бајерн и донекле утјешимо те играче који су несрећно остали без трофеја - рекао је Филипе Луис, лијеви бек Атлетика. - Имамо прилику да урадимо нешто велико, тако да ћемо у овај меч унијети максимум енергије и борбености. Недостајаће нам повређени Дијего Годин, он је наш тренер на терену, али ћемо пробати заједничким снагама да надомјестимо његов изостанак.

У мадридски тим се послије меча паузе враћа суспендовани центарфор Фернандо Торес, који је престрого био искључен у првом дуелу са Барселоном у четвртфиналу. С друге стране, Бајерн ће наступити без повређеног Арјена Робена, као и Холгера Бадштубера, што је занемарљиво у односу на изостанак феноменалног Холанђанина. Баварци су, у сваком случају, свјесни да их чека рат са "звијерима" Дијега Симеонеа.