latinica  ћирилица
27/04/2016 |  07:46 ⇒ 28/04/2016 | 07:51 | Аутор: РТРС

Годишњица терористичког напада у Зворнику (ФОТО/ВИДЕО)

Данас се навршава година дана од терористичког напада на Полицијску станицу у Зворнику, у коме је терориста Нердин Ибрић из зворничког насеља Кучић Кула убио полицајца Драгана Ђурића и ранио полицајце Стеву Миловановића и Жељка Гајића.
Зворник: Споменик погинулим припадницима МУП-а - Фото: РТРС
Зворник: Споменик погинулим припадницима МУП-аФото: РТРС

Испред Станице јавне безбједности Зворник откривен је споменик погинулим припадницима МУП-а, те служен парастос и положено цвијеће.

Споменик погинулим припадницима МУП-а, на коме се налази и лик полицајца Драгана Ђурића, који је убијен на данашњи дан прошле године у терористичком нападу на Полицијску станицу Зворник, открио је министар Лукач.

Зворник: Споменик погинулим припадницима МУП-а (фото: РТРС)

На градском гробљу у Каракају служен је парастос, положени су вијенци и упаљене свијеће.

Годину дана од терористичког напада нема судског епилога. Тужилаштву БиХ поднесен је извјештај против два лица за тероризам и против њих се води поступак пред Судом БиХ. Они су ухапшени и био им је одређен притвор од 30 дана, али су пуштени да се бране са слободе.

Парастос полицајцу убијеном у терористичком нападу (фото: РТРС)

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић сматра да институције БиХ нису спремне да се квалитетно суоче са радикалним исламом у БиХ.

"Напад у Зворнику све институције БиХ и српски представници у њима нису имали храбрости да назову тероризмом, за разлику од напада у Рајловцу, који је у Републици Српској одмах окарактерисан као терористички", рекао је Стевандић, поводом обиљежавања годишњице од терористичког напада у Зворнику.

Годину дана након терористичког напада и даље траје истрага о овом кривичном дјелу.
"Истрага за кривично дјело тероризам још је у току, тако да не можемо давати додатне информације", речено је Срни у Тужилаштву БиХ.

Из ове правосудне институције навода да ће тужилачка одлука бити донесена када се проведу све потребне истражне радње и вјештачења.