latinica  ћирилица
23/04/2016 |  19:52 ⇒ 20:42 | Аутор: РТРС

Раденко Рељић кандидат за начелника Козарске Дубице (ВИДЕО)

Међу коалиционим партнерима, СНСД-ом, ДНС-ом и Социјалистичком партијом у Козарској Дубици калкулација нема. Данас су ове три странке потписале споразум о заједничком кандидату за начелника Козарске Дубице.
Раденко Рељић - Фото: РТРС
Раденко РељићФото: РТРС

Кандидат за начелника у име коалиције СНСД, ДНС, и СП, јесте доктор, Раденко Рељић, члан Савеза независних социјалдемократа и актуелни директор дубичког Дома здравља.

Међутим још није познато ко ће бити кандидат Савеза за промјене за начелника Козарске Дубице на предстојећим октобарским изборима. 

Договор је постигнут - споразум потписан. Коалициони партнери из Козарске Дубице на предстојеће изборе излазе са једним кандидатом. Раденко Рељић изабран је једногласно од општинског одбора СНСД-а.

"Није било других кандидата и ми смо поносни што смо 100 одсто јединствени овдје у Козарској Дубици", изјавио је Јовица Шуман предсједник општинског одбора СНСД-а Козарска Дубица.

Са овим су сагласни и коалициони партнери – Демократски народни савез и Социјалистичка партија. Дијеле став о питању заједничког кандидата. М

Међутим, Рељић није био једино име. Кажу, било је још кандидата који су показали да знају радити и имају резултате иза себе.

"У разговору са СНСД-ом и Социјалистичком партијом, неколико имена је било у оптицају. Када се појавило име доктора Раденка Рељића, оно је, ја волим да кажем, било без конкуренције, сматрамо да је то најбољи кандидат", рекао је Дарко Бањац предсједник општинског одбора ДНС-а Козарска Дубица.

"Ово је први пут да су ове три партије заједно од послије рата и ја се надам да ће то допринијети да ова општина стане на ноге и крене напријед, ријечи су Бране Миљатовића, предсједника Општинског одбора СП-а Козарска Дубица.

Планове које би реализовао као начелник ове општине, Раденко Рељић не крије.

"То су, прије свега, финансијска стабилност општине и њезина реорганизација. Друга ствар која је у ингеренцији општине прије свега одржавање инфраструктуре и одржавање комуналних дјелатности, трећа ствар прије свега ће бити потражња страних инвеститора по свијету да се овдје доведе капитал да се овдје запосле млади људи који напуштају, не само Дубицу, него и РС", изјавио је Рељић.

Ко ће кандидату владајуће коалиције на октобарским изборима стати на црту из опозиционих редова, за сада није познато.