latinica  ћирилица
23/04/2016 |  18:47 ⇒ 19:45 | Аутор: СРНА

Пливачки митинг у Бањалуци окупио око 500 учесника

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић отворила је данас у Бањалуци Седми међународни пливачки митинг "22. април", који је окупио више од 500 учесника из 10 земаља.
Бањалука - Међународни пливачки митинг - Фото: СРНА
Бањалука - Међународни пливачки митингФото: СРНА

Давидовићева је поздравила напоре Пливачког клуба "22. април" да већ седму годину организује ову манифестацију, која осим спорта, промовише Бањалуку.

"Велики значај ове манифестације је у томе што је разлог да свјетски значајна спортска имена дођу у наш град, те да имамо прилику показати да цијенимо интернационализам и изразимо добродошлицу за све спортисте", рекла је Давидовићева новинарима.

Она је истакла и значај овог клуба што едукује генерације младих, те их упућује да се окрену спорту и добром начину живота.

Предсједник Пливачког клуба "22. април" Горан Раковац каже да је пливачки митинг постао традиционална манифестација, те да је примјетан све већи број учесника, који се такмиче у пет категорија.

"Ово је јединствена прилика да дјецу заинтересујемо за спорт, пливање или било какву активност, јер се на овај начин сусрећу са оствареним и успјешним спортистима", рекао је Раковац.

Пливачки митинг одржава се данас и сутра у оквиру обиљежавања Дана града.