latinica  ћирилица
23/04/2016 |  09:24 ⇒ 24/04/2016 | 08:18 | Аутор: СРНА

Лукач: Са Бренаном разговарано о глобалној борби против тероризма

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да су директори безбједносних агенција у БиХ са директором ЦИА Џоном Бренаном на састанку у Сарајеву разговарали о глобалној борби против тероризма и што бољој сарадњи свих полицијских агенција по том питању.
Драган Лукач - Фото: РТРС
Драган ЛукачФото: РТРС

"Добро је што смо и с високим гостом размијенили мишљења и наша искуства у борби против тероризма", рекао је Лукач.

Он је за сарајевску штампу рекао да, у времену када се и много развијеније земље од БиХ, чији је безбједносни и полицијски систем далеко опремљенији од оног којим располажу надлежне агенције у БиХ, суочавају с проблемима у борби против тероризма, сам долазак директор америчке агенције ЦИА у БиХ представља својеврсну позитивну поруку.

"Сама посјета господина Бренана, а и оно што смо чули, довољна је порука колико је БиХ битна за САД и ми то свакако морамо имати на уму", закључио је Лукач.

Директор СИПА БиХ Станић рекао је да је Бренан на јучерашњем радном састанку са челним људима безбједносних агенција у БиХ дао пуну подршку БиХ и њеним институцијама за провођење закона када је у питању борба против тероризма.

Према ријечима директора Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Мирсада Вилића, на састанку је било ријечи о сарадњи и координацији полицијских агенција у БиХ, страним борцима, радикализацији, дерадикализацији, Стратегији БиХ у борби против тероризма, те резултатима постигнутом на овом пољу.

Он је навео да је посебно наглашена спремност БиХ за сарадњу у борби против тероризма, те да је указано и на значај чињенице што допринос у борби против ове пошасти даје и Исламска заједница у БиХ.

Према незваничним информацијама које преноси штампа, Бренан би данас требало да посјети Обавјештајно-безбједносну агенцију БиХ и разговара са директором те агенције Османом Мехмедагићем.