latinica  ћирилица
20/04/2016 |  08:06 ⇒ 14:15 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђурић: Постигнути важни договори за српски народ на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је јутрос да су, послије више од 18 сати разговора са представницима Приштине у Бриселу, постигнути важни договори за српски народ на Косово и Метохији.
Марко Ђурић (Фото: Screenshot) - Фото: ТАНЈУГ
Марко Ђурић (Фото: Screenshot)Фото: ТАНЈУГ

Ђурић је Тањугу рекао да личне карте, које су издале власти Србије, слободно могу да се употребљавају на Косову и Метохији.

Постигнут је договор о транспорту опасних материја, блокада за камионе престаје у понедјељак, 25. априла, и више неће бити застоја за српске камионе који улазе из централне Србије, као и о изборима 24. априла, који ће бити одржани по истом моделу као и 2014. године, уз присуство ОЕБС-а, навео је Ђурић.

Он је рекао и да неће бити забране уласка српским званичницима на КИМ.

Дрецун: Дипломатска побједа у Бриселу тима премијера Вучића

Предсједник скупштинског одбора за Косово Милован Дрецун изјавио је данас да је тим премијера Александра Вучића, предвођен Марком Ђурићем, однио велику дипломатску побједу у Бриселу.

"По мојим информацијама, приштинска делегација се понашала непримјерено и упутили су низ увреда, чак и отворених пријетњи српској делегацији са намјером да их натјерају да се одрекну неких рјешење, што би било на штету наших интереса", рекао је Дрецун гостујући на РТС.

Дрецун је додао да је очекивао да ће српска делегација досљедно бранити интересе српског народа и постићи статусно неутрално рјешење, што је и учињено.

"Честитам тиму премијера Александра Вучића на челу са Марком Ђурићем, јер мислим да смо постигли модел како треба у наредном периоду наставити преговоре са Приштином", рекао је Дрецун.