latinica  ћирилица
12/04/2016 |  11:45 ⇒ 12:27 | Аутор: Б92

Федерер: Могу прије до Вимблдона, него Ролан Гароса

Роџер Федерер рекао је да се нада да је потпуно спреман за учешће на Мастерсу у Монте Карлу.
Роџер Федерер - Фото: Getty Images
Роџер ФедерерФото: Getty Images

Швајцарац је истакао да се психички и физички опоравио послије двомјесечне паузе због операције кољена.

Федерер је као трећи носилац слободан у првом колу турнира из Серије 1.000, а у другом ће играти против Шпанца Гиљерма Гарсије Лопеса, кога је побеијдио у сва три међусобна дуела.

Посљедњи меч Федерер је одиграо средином јануара на Аустралијан Опену, гдје је у полуфиналу изгубио од првог играча света Новака Ђоковића.

Освајач 17 гренд слем титула је трећег фебруара подвргнут артроскопској операцији лијевог кољена, а требало је да игра на Мастерсу у Мајамију, прије двије недјеље, али се повукао због стомачног вируса.

"Одморио сам се психички и физички. Осјећам се заиста добро. Како вреијме буде одмицало бићу све боље и надам се да до Париза неће бити никаквих проблема са кољеном и да ћу бити спреман да одиграм седам мечева, ако треба у пет сетова", рекао је Федерер.

Он је додао да се не нада титули у Монте Карлу, већ да ће учешће на том турниру искористити као припрему за Ролан Гарос, који почиње 22. маја.

Швајцарски тенисер рекао је да вјерује да до краја каријере може да освоји макар још једну Грен слем титулу.

"Већ сам побјеђивао у Паризу, а тамо сам играо веома добро претходних година. Зашто да не освојим титулу? Али, мислим да на Вимблдону и на осталим Грен слем туринирима имам боље шансе него на Ролан Гаросу", рекао је Федерер.