latinica  ћирилица
09/04/2016 |  12:53 | Аутор: Б92

МК: Федерер у Новаковој половини жријеба

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић и Роџер Федерер из Швајцарске налазе се у истој половини жријеба Мастерса у Монте Карлу.
Новак Ђоковић - Фото: Getty Images
Новак ЂоковићФото: Getty Images

Дуел првог и трећег тенисера свијета могућ је у полуфиналу, док се у другој половини костура налазе Енди Мари, Стан Вавринка и Рафаел Надал.

Ђоковић је на старту турнира слободан, у другом га чека бољи из меча Јири Весели – Тејмураз Габашвили, док би већ у другом мечу могао да се састане са Гаелом Монфисом. Француз прије тога има два велика испита у виду Жила Милера и Фабија Фоњинија.

Потенцијални Новакови противници у четвртфиналу су Давид Гофан, Давид Ферер и Фернандо Вердаско, послије чега би требало да услиједи пројектовани дуел са Роџером.

Швајцарац упао у нешто лакшу четвртину жреба – у другом колу иде на победника меча Томажа Белучија и Гиљерма Гарсија-Лопеса, а ту су још Жереми Шарди, Андреј Кузњецов и Роберто Баутиста Агут. Федереру ће у четвртфиналу противник вјероватно бити Француз јер су најбоље рангирани носиоци у том дијелу жреба Жо-Вилфред Цонга и Ришар Гаске.