latinica  ћирилица
07/04/2016 |  10:20 ⇒ 10:30 | Аутор: РТРС

У Монте Карлу почиње сезона турнира на шљаци

Из Америке се селимо у Европу да уживамо у новим тениским атракцијама! Сезона шљаке почиње у Монте Карлу. Играчи спремни, мотивисанији него икад.
АТП 1000 Монте карло Ролекс мастерс (Илустрација: РТРС) -
АТП 1000 Монте карло Ролекс мастерс (Илустрација: РТРС)

Свакако да ће Новак Ђоковић сада имати прилику да након што је освојио Монте Карло 2013. године у финалу против вјечитог ривала Рафе Надала, а и актуелни је бранилац титуле сада поново нападне трон и настави сјајну сезону.

Да ли је Рафа довољно јак да се избори на шљаци и оправда атрибут ”краља шљаке”, видјећемо. Надал ће имати велики подстрек да направи резултате у Монаку, али неће бити лако, нарочито поред српског аса који је незаустављив у првом дијелу сезоне.

И Роџер Федерер имаће мотивацију да освоји своју прву титулу у Монте Карлу након четири одиграна финала гдје није успјео да се домогне трофеја. Он је у супротној страни жријеба у односу на Новака и Рафу.

У Монте Карлу ће наступити и Цонга, опорављен од повреде. Ту је и Бердих, он се налази у Роџеровој половини жријеба. Увијек одличан на сервису, квалитетан играч, пријетња у кључним мечевима. У Новаковој страни жријеба је опет незгодни Џон Изнер који већини играча зна да помрси рачуне и избаци фаворите из утрке.

И Виктор Троицки ће да се такмичи у Монаку. Виктор ће се састати са Клижаном у почетној фази такмичења, док је Ђоковић слободан. Вавринка је такође слободан на старту и он се налази у супротној страни жријеба заједно са земљаком Федерером.

На шљаци предстоје неизвјесни мечеви и свакако лијеп начин да се почне сезона на овој подлози.

Биће то право уживање за поштоватеље бијелог спорта. Играчи су спремни, а сигурни смо и гледаоци поред малих екрана, уз директан пренос на Телевизији Републике Српске.

Од 11. априла шампиони поново на дјелу, овај пут у авантури званој Монте Карло.