latinica  ћирилица
04/04/2016 |  08:25 ⇒ 08:26 | Аутор: РТС

Ђоковић: Посебно сам везан за Мајами

Први тенисер свијета Новак Ђоковић рекао је да је задовољан освајањем Мастерса у Мајамију и да се нада да ће и наредних година бити успјешан, пошто је у том граду освојио први велики трофеј у каријери.
Новак Ђоковић - Фото: Screenshot
Новак ЂоковићФото: Screenshot

"Имам посебну повезаност са овим турниром. У Мајамију сам 2007. године освојио своју прву велику титулу, то је била одскочна даска у мојој каријери и због тога волим овдје да се вратим. Надам се да ће се наша љубав наставити наредних година и да ћу освајати још титула", рекао је Ђоковић послије финалног меча на Мастерсу у Флориду.

Ђоковић је у финалу турнира у Мајамију побједио Кеија Нишикорија из Јапана са 6:3, 6:3 и постао први играч у историји са 28 освојених Мастерс трофеја. Иза њега су остали Шпанац Рафаел Надал са 27 титула и Швајцрац Роџер Федерер са 24.

Он је освојио свој шести трофеј у Мајамију и изједначио се са легендарним америчким тенисером Андреом Агасијем.

Поводом спекулација да ће Мајами изгубити домаћинство турнира, Ђоковић је рекао публици да не брине, "пошто ће турнир остати овдје".

Нишикори је честитао Ђоковићу на освајању турнира.

"Надам се да ћу те побједити сљедећи пут. Увијек је тешко против Новака, то је велики изазов за мене. Надам се да ћу освојити Мастерс сљедећи пут", рекао је шести тенисер свијета Нишикори.